Silagen UV siliconengel met SPF30 - 30 gram

Silagen UV siliconengel met SPF30 - 30 gram
Vervangen door Newgel+UV *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode6230
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review

Silagen UV is vervangen door Newgel+UV.
Niet op voorraad - not available
DIT PRODUCT IS VERVANGEN DOOR DE NEWGEL+UV.

Silagen UV is een uitwendige siliconengel met SPF30 voor de behandeling en het voorkomen van hypertrofische en keloïde littekens. Het combineert de effectiviteit van siliconenverband met het gemak van een gel en dient te worden gebruikt bij hypertrofische en keloide littekens tengevolge van trauma's, operaties, brandwonden of andere oorzaken.

Silagen UV bevat dezelfde siliconengel als onze Newgel+E siliconengel. Aan Silagen UV is echter geen vitamine E toegevoegd, maar zinkoxide. Hierdoor biedt het een goede bescherming tegen schadelijke UV-straling.

Silagen UV kan worden gebruikt zodra de huid is gesloten en de hechtingen zijn verwijderd. Het vormt in korte tijd een transparant, watervast, luchtdoorlatend laagje als een soort tweede huid. Het zal het litteken verzachten, verkleinen en afvlakken, alsmede de verkleuring en jeuk verminderen. De vochtbalans en elasticiteit van de omliggende huid blijft behouden.

Silagen UV is geschikt voor alle huidtypen en voor gebruik in het gezicht. Het kan ook worden gebruikt bij kinderen. Van Silagen UV zijn geen bijwerkingen bekend en het wordt niet door het lichaam opgenomen.
Silagen UV is uiterst makkelijk in gebruik en daardoor is het eenvoudig om de behandeling langere tijd vol te houden. Wij adviseren u Silagen UV gedurende minimaal 90 dagen onafgebroken te gebruiken voor een optimaal resultaat.

Silagen UV is beschikbaar in een pompflacon van 30 gram en is alleen verkrijgbaar op recept via uw apotheek. Onze Newgel+E siliconengel is wel online te bestellen.

Werking
Er zijn verschillende mechanismen beschreven waarom dit siliconenlaagje effectief werkt bij de behandeling van littekens:
- Hydratatie van het littekengebied
- Regulatie van de cellen die littekens veroorzaken
- Bedekken en beschermen van het littekenoppervlak tegen externe factoren

Silagen UV - De enige siliconengel met een SPF30 door middel van mineralen
- Transparante en geurloze gel
- Voor nieuwe èn oude littekens
- Met SPF30
- Voorkomt overmatige littekenvorming
- Versoepelt en vlakt verdikte littekens af
- Vermindert roodheid
- Verlicht jeuk en ongemak
- Ideaal voor het gezicht

Silagen UV is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Gebruiksaanwijzing Silagen UV (klik hier om deze te downloaden)

Omschrijving
Silagen UV siliconengel biedt de eerste littekenbehandeling die medische siliconengel combineert met een chemisch vrije UV-bescherming. Deze sneldrogende siliconengel helpt om littekens gladder en zachter te maken en roodheid, jeuk en irritatie te verminderen.

De toegevoegde UV-bescherming voorkomt verdere verkleuring en beschadiging van het gevoelige littekenweefsel, als gevolg van (kortstondige) blootstelling aan direct zonlicht. Silagen UV irriteert niet en is vrij van chemische ingrediënten. Silagen UV wordt niet door de huid opgenomen, maar blijft als dun laagje aanwezig op de huid. Hierdoor is het veilig in gebruik.

- Geschikt voor alle huidtypen
- Veilig te gebruiken bij kinderen
- Vermindert irritatie en jeuk veroorzaakt door littekens

Silagen UV siliconengel vormt na droging een dun, flexibel en watervast laagje op de huid. Het dient als een beschermende barrière en creëert een omgeving voor optimale en minimale littekenvorming. De siliconengel dient twee keer per dag te worden aangebracht op het littekengebied. Bij voorkeur in de ochtend en avond en 15 minuten voor blootstelling aan de zon.

Silagen UV siliconengel kan gedurende de gehele duur van de littekenbehandeling gebruikt worden en kan eventueel ook gecombineerd worden met de Newgel+ siliconen producten. Gebruik Silagen UV siliconengel echter nooit onder de Newgel+ siliconen verbanden/pleisters, hierdoor kunnen de verbanden/pleisters loslaten en de werking zal verminderen.

Reviews

Aantal reviews: 0
Gemiddelde beoordeling: sterren Schrijf een review
Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal